Маляр назвала область, у якій найважчі бої

У Донецькій області зараз наразі епіцентр застосування сил російськими окупантами.

Протяжність фронту велика і це потрібно враховувати, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомо, як Росія відповість на поразки від ЗСУ генерал Міллі

Перед Міноборони та Збройними силами України є кілька пріоритетних завдань. На звільнених територіях тривають стабілізаційні заходи й оборона.

“У нас задача здійснити певні заходи безпеки, які необхідні, враховуючи, що ці території були під окупацією. Наступна задача втримати ці території”, зазначила Маляр.

Тривають героїчні бої, там де сконцентровані сили ворога.

“Воїни мужньо чинять опір на Донеччині, тому що там сьогодні епіцентр застосування військових сил нашого ворога. Також наші захисники протистоять ворогу ще в одному епіцентрі на Півдні”, повідомила речниця.

Росіяни не полишають спроб захопити повністю Донецьку область. Обстрілюють позиції ЗСУ, перегруповують свої підрозділи та вводять резерви.

На тимчасово окупованій території Луганщини знищили дві нові бази російських загарбників. “Бавовна” була в Кадіївці й Новоайдарі. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Загальні бойові втрати росіян на ранок 19 вересня становлять орієнтовно 54 650 осіб. За добу лави 200-х поповнили ще понад 170 російських загарбників, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.