Зеленський: у росіян і колаборантів – два варіанти

Ситуація у Харківській області стабілізується, позиції тримаються міцно.

Тим часом російські окупанти панікують. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

“Харківська область стабілізуємо ситуацію, тримаємо позиції. Міцно. Настільки міцно, що окупанти відчутно панікують. Що ж. А ми попереджали, що варіантів у російських військових тільки два. Втеча з нашої землі або полон. У колаборантів варіанти схожі. Або вони спробують втекти і ще не відомо чи впустить їх Росія на свою територію, навіть якщо дала свій паспорт. Або колаборанти будуть засуджені згідно з чинним законодавством України”, сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, скільки ексгумували закатованих українців в Ізюмі

Президент подякував Національній поліції за “швидке відновлення правопорядку на щойно звільненій території”.

“І Службі безпеки України за те, що працює тепер помітно результативно. Не можу розкривати всіх деталей, але завдяки СБУ зараз маємо впевненість, що в окупантів не буде жодної опори на українській землі”, заявив глава держави.

З 6 вересня українські воїни звільнили від російських окупантів 388 населених пунктів на Харківщині.

На місці масового поховання у звільненому місті Ізюм виявили понад 450 тіл людей зі слідами насильницької смерті й катувань.

Кремль планував провести на початку листопада на окупованих територіях Харківської області “референдум” про “приєднання” до РФ, повідомили ЗМІ.