Як 8-річний львів’янин своїм співом зібрав пів мільйона гривень на ЗСУ – сюжет (Відео)

Волонтер

Повномасштабна війна росії проти України

Співати задля благодійної справи хлопчика мотивували його ровесник із Чернігова та українські захисники

Пів мільйона гривень за 23 дні зібрав восьмирічний львів’янин на допомогу Збройним Силам України. За ці кошти волонтери вже придбали позашляховик та квадрокоптери на фронт. Величезну суму Юрчик Напора зібрав своїм співом. Щодня разом із батьком вони їздили містечками Львівщини і влаштовували символічні концерти біля ринків та автобусних зупинок. Що мотивувало Юрка допомагати армії, дізнавалася журналістка “5 каналу”.

На автобусній зупинці, у містечку за кілька кілометрів від Львова, тато із сином розгортають символічну сцену. Старший сідає за клавіші – він акомпанує, молодший бере мікрофон і починає співати.

“В нас пісні зазвичай про війну, ліричні, ті які беруть за душу. Юрчика трошки важко вчити нові пісні, дитина досить сентиментальна, якісь пісні про війну, де мама дітей своїх захищає, йому починають сльози текти, і він каже, я не можу її вивчити”, – розповідає батько волонтера Назар Напора.

Нині у репертуарі Юри пісень зо два десятки.

“Ти признайся мені”, “Заснули мальви”, “Балада про мальви”, “Ой там у лузі, там при дорозі червоні маки розцвіли” і ця мені дуже подобається”, – каже волонтер Юрій Напора.

Юра співає по кілька годин на день, щоби зібрати якомога більше грошей. Зізнається – інколи втомлюється, але задля такої справи можна потерпіти.

“Тато мене хвалив, я бачив, що гроші назбирується, і я вирішив співати далі. Коли я стараюся, то я бачу, що багато грошей кидають, кидають по 200, 100, 500”, – додав Юрій Напора.

Батько волонтера Назар Напора зауважив: “Подвійний рекорд був в городку, де ми назбирали в один день більше 50 тисяч гривень, а в інший день більше 40 тис грн”.

Юра займається співом професійно – відвідує хорову капелу. Співати задля благодійної справи хлопчика мотивували його ровесник із Чернігова та українські захисники.

“Один хлопчина-солдат прийшов, Юрчика обняв і ще хвилин пять плакав. Це було ненаграно, а так щиро. Ці речі зворушують, ці кошти, які ми збираємо, не порівнюються з емоціями, які ми відчуваємо від людей”, – наголосив Назар Напора.

Проникливі пісні та спів Юри не залишають байдужими нікого. Перехожі зупиняються та кидають гроші. За 23 дні школяр зібрав пів мільйона гривень. Усі кошти передав знайомим волонтерам.

“Він дійшов до півмільйона гривень і це надзвичайно велика сума для однієї людини. І той автомобіль він придбав і два дрони, і будемо вести на фронт для наших хлопців”, – запевнив волонтер отець Михайло.

Завзятість і патріотизм дитини вразили воїнів. Для Юри бійці записали відео з передової.

“Тато показав мені відео, як вони дякували мені. Буде багато дронів, великі, маленькі, які хочете. Я побачив, що вони дякували мені, і я подумав, все, напевне буде швидше перемога”, – підсумував волонтер.

Юра каже, буде співати і збирати гроші для армійців, поки не переможемо.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львівська область “5 канал”

Читайте також: Надважливий елемент виживання: у Хмельницькому волонтери невпинно плетуть маскувальні сітки для ЗСУ

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.