Армія США захищатиме Тайвань у разі вторгнення Китаю на острів

Тайвань

Відповідну заяву зробив Джо Байден

Армія Сполучених Штатів захищатиме Тайвань, якщо туди вторгнеться Китай. Про це заявив американський президент Джо Байден, повідомляє CBS News, передає “5 канал”.

Відповідаючи на запитання журналістів CBS, чи захищатимуть збройні сили США острів, президент Байден відповів: “Так, якщо справді станеться безпрецедентний напад”.

Журналіст попросив уточнити, чи справді сили США, тобто американські чоловіки та жінки, захищатимуть Тайвань у разі китайського вторгнення. Байден відповів ствердно.

Нагадаємо, 3 серпня на Тайвань з офіційним одноденним візитом прибула спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі. Вона стала найвищим політиком Штатів, який відвідав Тайвань від 1997 року. Китай на знак протесту розпочав чотириденні військові навчання, оточивши Тайвань. Після цих навчань оголосив нові та заявив, що відтепер вони будуть “регулярними”. Тайвань стверджує, що ці навчання схожі на репетицію захоплення острова.

Як повідомлялося раніше, Китай запровадив санкції проти спікерки конгресу США Ненсі Пелосі. Під обмеження потрапили і її близькі родичі. Це реакція офіційного Пекіну на її поїздку до Тайваню.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.