Глава МВС Німеччини закликає УЄФА усунути від Євро 2024 не лише Росію, а й Білорусь – ЗМІ

За даними видання, Фезер пояснила, що від усіх міжнародних футбольних турнірів мають усунути не лише Росію, яка вторглася в Україну, а й Білорусь “як головного прибічника російського керівництва”.

Німецька міністерка нагадала, що девіз Євро 2024, який відбудеться в Німеччині, звучить як “Футбол об’єднує”, і наголосила, що футбол має “продемонструвати єдину позицію” щодо порушення прав людини.

Spiegel зазначив, що таку саму позицію Фезер виклала Чеферіну на зустрічі на початку серпня, а зараз “час має вирішальне значення”, оскільки вже 9 жовтня відбудеться жеребкування матчів кваліфікації до чемпіонату Європи 2024 року.

Контекст:

28 лютого у зв’язку з вторгненням Росії в Україну ФІФА та УЄФА ухвалили рішення, що всі російські команди, збірні та клуби мають усунути від турнірів ФІФА та УЄФА до подальшого повідомлення. “Президенти ФІФА та УЄФА сподіваються, що ситуація в Україні налагодиться якнайшвидше і футбол знову стане орієнтиром єдності та миру серед людей”, наголошували в заяві.

15 березня Спортивний арбітражний суд у Лозанні відхилив прохання Російського футбольного союзу зупинити виконання УЄФА рішення заборонити всім російським командам брати участь у міжнародних змаганнях.

Представники України зверталися до ФІФА та УЄФА з ініціативою припинити членство Росії в цих організаціях.