Люди стали вчетверо біднішими – скільки коштують продукти на захоплених росіянами територіях

На тимчасово захоплених територіях Луганщини окупанти штучно знецінили гривню. Її обмінюють по 1,25 рубля замість номінальних 2,5.

Водночас росіяни подекуди вдвічі підняли ціни на продукти харчування. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, з урахуванням нового “обмінного курсу”, люди, в яких залишаються гривні, збідніли в чотири рази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині знищено дві російські бази окупанти рахують втрати

“Різниця цін, у порівнянні із підконтрольною Україні територією, дуже відчутна. Більш ніж вдвічі дорожча картопля, курячі тушки та свинина”, зазначив Гайдай.

Крім того, цукор на окупованих територіях на 83,52% дорожчий, буряки на 76,47%, олія соняшникова на 68,12 %, яловичина на 61,50 %.

На 55,73% дорожчі яйця курячі, макаронні вироби на 54,34 %, сметана на 53,93 %, масло вершкове на 51,37 %, хліб житньо-пшеничний дорожчий на 48,90 %.

На Луганщині до “народної міліції” не йдуть навіть безробітні, адже знають, що звідти окупанти одразу відправлять їх помирати на фронт. Водночас на відновлення зруйнованої інфраструктури в захоплених містах так звана окупаційна влада відводила собі різні строки, але не спромоглася вкластися у жодні, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай уранці 19 вересня.

В Луганській області не вдасться провести опалювальний сезон. Особливо в тій частині, яка десь 4,5 місяця була під постійними обстрілами.