Прикидалися місцевими мешканцями: СБУ затримала на Донеччині “законсервованих” диверсантів з угруповання “Мотороли”

На Донеччині викрили диверсантів

Повномасштабна війна росії проти України

У складі мінометних розрахунків прикривали відступ банди Ігоря Гіркіна до Донецька

Співробітники СБУ викрили у прифронтових районах на сході країни двох “законсервованих” російських диверсантів. Вони потай прибули до Покровського Донецької області для проведення підривної діяльності ще до початку повномасштабного вторгнення російської армії. Там вони перебували в режимі очікування подальших завдань від своїх кураторів та намагалися ховатися серед місцевих мешканців. Про це повідомляє пресцентр СБУ у Facebook.

До російських окупантів зловмисники приєдналися ще у 2014 році, вступивши до злочинних угруповань “Восток” та “Слов’янська бригада”, і у складі мінометних розрахунків прикривали відступ банди Ігоря Гіркіна до Донецька.

Крім того, вже під проводом терориста Арсена Павлова, відомого на прізвисько “Моторола”, вони брали активну участь у бойових діях проти українських військ поблизу Краматорська.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258−3 (участь у терористичній групі або терористичній організації) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Поплічникам окупантів загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 207 днів повномасштабної війни – понад 54 тисячі знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.