Псевдореферендуму не буде – Гуменюк розповіла про ситуацію на Херсонщині

Російські загарбники й колабораціоністи на Херсонщині вже розуміють, що псевдореферендум їм провести не вдасться.

Вони також усвідомлюють неминуче звільнення Херсонщини Збройними Силами України. Про це в ефірі національного телемарафону заявила начальник об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Вона повідомила, що 18 вересня українська артилерія виконала 200 вогневих завдань. Били по силах протиповітряної оборони противника, складах з боєприпасами, районах зосередження військ і техніки. А також по понтонних переправах і станціях радіоелектронної боротьби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баржі окупантів під вогняним контролем ЗСУ Гуменюк

“Росіяни намагаються переконати жителів окупованих територій, що наближення ЗСУ не покращить їхнього становища. Кажуть, що українська армія не може бути визволителями, оскільки несе зброю і стрілятиме. Сили оборони не обстрілюють цивільні об’єкти й мирну інфраструктуру, навіть коли окупанти використовують цивільних як живий щит. Ми ретельно ведемо розвідку і перевіряємо місця завдання ударів”, наголосила Гуменюк.

За її словами, щоб виправдатись перед “начальством” за невдачі, окупанти та колаборанти на захоплених територіях все частіше влаштовують провокації зі стріляниною.

Стрілянина в тимчасово захопленому росіянами Херсоні ввечері 17 вересня була спеціально влаштованою РФ провокацією. Такі “диверсії” загарбники влаштовують на окупованих територіях, щоб дискредитувати дії Збройних сил України. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Ситуація на півдні України залишається досить напруженою. Сили Росії все ще потужні, але вони вже розхитані та розосереджені.