Ставленики Кремля “розганяють” провокаційні заяви, щоб очорнити ЗСУ

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 19 вересня.

Перший заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський проманіпулював заявою щодо війни в Україні, повідомила у понеділок вранці пресслужба ЦПД у Telegram.

“Спеціальна воєнна операція в Україні виразно продемонструвала застарілу проблему Секретаріату ООН та організацій її системи. Мається на увазі домінування представників західних держав у керівній ланці міжнародних чиновників”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські посли “розганяють” відверті фейки про війну в Україні

Маніпуляцію поширив також голова Росатома Олексій Лихачов. Він заявив, що фахівці МАГАТЕ розуміють, хто обстрілює ЗАЕС:

“Експерти МАГАТЕ, які побували на Запорізькій АЕС, знають, хто саме здійснює обстріли станції. Однак у заявах, в яких жодного разу не згадується про удари по ЗАЕС з боку українських націоналістів, є політичний компонент”.

Водночас колаборанти-“керівники” Херсонської області заявили, що метою атаки по Херсону з боку “українських націоналістів” міг бути центр гуманітарної допомоги “Єдиної Росії”, розміщений у парку “Ювілейний”, куди щодня приходять мирні жителі міста та області. Це маніпуляція, попереджають у РНБО.

У ніч проти 19 вересня росіяни випустили ракети по промисловій зоні Південноукраїнської АЕС у Миколаївській області. Ракета впала за 300 м від ядерних реакторів. Близько 00:20 там стався потужний вибух, розбито понад 100 вікон. Відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південноукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі.

Перший заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський раніше проманіпулював заявою, що РФ нібито “сподівається на те, що київським силовикам вистачить розуму не обстрілювати місію МАГАТЕ на Запорізькій АЕС”.

25 серпня Запорізька АЕС, яка є найбільшою в Європі, уперше в історії повністю відключилася від енергомережі. Це сталося в результаті пожежі, що зайнялась через обстріли загарбників. Росія привела весь світ на межу ядерної катастрофи, заявив на засіданні Радбезу ООН президент Володимир Зеленський.