Підірвались шестеро людей – жителів Харківщини попереджають про міни на звільнених територіях

Російські окупанти минулої доби обстрілювали населені пункти Харківщини вздовж лінії зіткнення та кордону з РФ.

Постраждали населені пункти в Куп’янському, Ізюмському, Чугуївському та Харківському районах. Про це вранці 19 вересня повідомив у Telegram голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди та об’єкти інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвалені будинки й гігантські воронки наслідки атаки по Харківщині у фото

“На жаль, є постраждалі. В Куп’янську поранення отримав хлопчик 11 років, в Чугуївському районі з пораненнями госпіталізована 65-річна жінка”, зазначив Синєгубов.

Він також наголосив на високій мінній небезпеці на звільнених від ворога територіях.

“Протягом минулої доби на мінах підірвались шість мирних мешканців. Двоє людей підірвалися на авто в Дергачівському районі, ще двоє в Ізюмському, стільки ж в Чугуївському. Усі вони госпіталізовані з пораненнями”, додав Синєгубов.

Він закликає мешканців звільнених територій бути максимально обережними. Слід уникати узбіч доріг, лісосмуг, та другорядних шляхів. Ходити можна лише там, де вже проведено розмінування.

Російські загарбники продовжують безжально тероризувати мирне населення Харківщини. Медики намагалися евакуювати пацієнтів психіатричної лікарні в селі Стрілече Харківської області.Вдалося евакуювати 30 пацієнтів. Загалом у закладі понад 600. Під час евакуації росіяни розпочали масований обстріл. За попередніми даними, загинули чотири медичні працівники, двоє пацієнтів поранені.

Унаслідок ракетного удару по Чугуєву Харківської області 17 вересня загинула 11-річна дитина. Ще одна жінка отримала поранення.