росія перекидає зенітні ракети з-під санкт-петербурга в напрямку України – супутникові фото

російська установка С-300

Повномасштабна війна росії проти України

На думку експертів, що вивезено переважно С-300

росія перекидає із санкт-петербурга велику кількість зенітних ракет у напрямку України – про це свідчать дані супутникових знімків, пише “Укрінформ” із посиланням на фінське видання Yle.

Якщо порівняти кадри, зроблені раніше й наприкінці літа – початку осені, то видно, що з бази біля Зеленогорська на Карельському перешийку зникли, зокрема, мобільні вогневі платформи й ракети.

Зазначається, що санкт-петербург, один із найважливіших районів для російської ППО, оточений захисним кільцем із 14 зенітних ракетних баз. Кілька з них наразі порожні.

.

Як повідомляється, Yle придбав більшість супутникових знімків у комерційних операторів, доповнивши їх зображеннями з Google Earth Pro. Останні фото датовані серпнем і вереснем.

.

Найбільш очевидними є зміни на південний захід від санкт-петербурга. Там спорожніли дві батареї полку з чотирьох. А з однієї із двох батарей, які залишилися, вивезено близько 25 ракетних контейнерів зі 100 ракетами.

Зникла і низка транспортних засобів, які роками стояли просто неба.

Також зафіксовано переміщення озброєння з бази на південному сході від санкт-петербурга – близько десяти вогневих платформ та іншого транспорту.

Більшість зенітних ракет, що залишилися в регіоні, належать до системи С-400. На думку експертів, що вивезено з-під санкт-петербурга переважно С-300.

Читайте також: Криворукі кацапи запустили ракету “Кинджал” по Україні, а вона впала у Ставропольському краї росії

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.