Верещук пояснила, що чекає на вчителів, які працюють на замовлення російських окупантів

Ірина Верещук

Повномасштабна війна росії проти України

рф уже шукає кандидатів на роботу в Україні серед мешканців азіатських регіонів

Українська влада наголошує, що діяльність учителів, яких окупанти привезли у школи Харківщини, є злочинною. Тож кожен “світянин”, який працює на окупантів, відповідатиме перед законом, зокрема й українські вчителі. Про сказала міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пише “24 канал”.

Вона наголосила, що громадянам України, які проваджуватимуть освітні процеси, нав’язані ворогом, загрожує ст. 111-1 “Колабораційна діяльність”.

На тимчасово окуповані території Харківщини активно звозили російських учителів, лікарів, чиновників. Але, за даними розвідки, нині країна-агресорка не в змозі знайти достатньо росіян, бажаючих працювати на території України. Тому рф шукає кандидатів у Центральній та Середній Азії.

“Вони щось там намагаються пояснити у Бішкеку, залучаючи будівельників”, – прокоментувала Верещук.

Усі ті, каже Верещук, хто не є громадянами України, нариклад, учителі або лікарі, мають усвідомити: вони порушують українське законодавство та міжнародне гуманітарне право.

“Є Женевські конвенції, які вони підписували, ратифіковували й мають їх дотримуватися. Їх не має тут бути! Вони мають невідкладно залишити територію України. В іншому випадку вони будуть притягнуті до відповідальності за Кримінальним кодексом України”, – підсумувала вона.

Нагадаємо, напередодні ДБР затримало начальника окупаційної “поліції” Балаклії.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.