На Харківщини українські воїни захопили найновіший російський танк Т-90М “Прорив” – відео (Відео)

російський танк Т90-М

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

Вочевидь, росіяни покинули машину під час утечі

На Харківщині українські захисники “затрофеїли” найсучасніший російський танк Т-90М “Прорыв” – про це пише “Мілітарний” із посиланням на Shawshank Redemption.

Танк Т-90М “Прорыв” потрапив до українських сил без явних ушкоджень. Вочевидь, росіяни покинули машину під час утечі з Харківської області.

Вперше про те, що російські загарбники на Харківщині застосували Т-90М “Прорыв”, стало відомо у квітні. У травні біля н. п. Старий Салтів українські сили знищили перший Т-90М.

Російська армія отримала першу партію цих машин смерті 2020 році. Її було передано 2-й гвардійській Таманській мотострілецькій дивізії 1-ї гвардійської танкової армії.

Цей танк був розроблений у рамках ДКР “Прорыв-3” і є модернізованою версією основного російського танка Т-90, який, відповідоно, є модернізацією радянського танка Т-72.

Танк має комплекс засобів зниження помітності “Накидка”. Як пояснює джерело, це набір чохлів з радіопоглинального матеріалу та секцій для покриття бойової машини.

Нові бойові машини отримали принципово нову башту і потужний двигун, оснащені новим багатоканальним прицілом, що забезпечує застосування озброєння в будь-який час доби. Танк має протикумулятивні екрани та систему динамічного захисту “Реликт”. Також він може бути оснащений комплексом активного захисту “Арена-М”.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що українські захисники повністю визволили Куп’янськ Харківської області.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.