Реакція Росії на поразки в Україні непередбачувана: у Пентагоні закликали бути на готові

Реакцію Росії на її військові поразки у війні з Україною не можна передбачити.

Тому у Пентагоні закликають американські війська до підвищеної пильності, повідомляє “Голос Америки”.

“Війна зараз йде не надто добре для Росії. Тому ми всі зобов’язані підтримувати високий рівень готовності…”, – сказав голова об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні найактивніші бої аналітики ISW оновили карти

Американські війська в Європі, за оцінками Міллі, не наражаються на будь-яку підвищену загрозу, але вони повинні перебувати в стані готовності.

“Під час війни ви просто не знаєте, що відбудеться далі”, – сказав він.

Міллі зазначив, що війна знаходиться на новому етапі, і припустив, що ситуація може змінитися за кілька тижнів або місяців.

“У зв’язку з цим ми маємо дуже уважно стежити за реакцією Росії на це”, – додав він.

Українські військові вже звільнили від ворога майже 8,4 тис. км території України. За 205 днів українські воїни знищили 54 050 російських окупантів, 4690 броньованих машин, 2199 танків. Тим часом у російській армії запроваджують короткострокові тримісячні контракти, тому що на тривалі охочих вже не знаходять

Росіяни тримають оборону на Донбасі, але поступаються Збройним силам України на півдні. Водночас українські військові намагаються просунутися до кордонів Харківської та Луганської областей, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW.

Напередодні противник обстріляв Приштинь на північному сході Ізюма, щоб обмежити ЗСУ у спробі встановити новий плацдарм через річку. Тривають бої за Лиман.

Аналітики звертають увагу, що раніше РФ використовувала ракети С-300 для завдання ударів по наземних цілях на півдні України та в Харківській області, чого не робила на Донбасі. Це свідчить на брак у Росії прецизійних вогняних боєприпасів.