У Чорному морі окупанти зібрали носії ракет “Калібр”

У Чорному морі на бойовому чергуванні є чотири ворожі носії крилатих ракет “Калібр”. Загальний залп 32 ракети;

В Азовському морі ворог контролює морські комунікації. Утримує на бойовому чергуванні до шести кораблів та катерів, повідомляють Воєнно-морські сили України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Румунський корабель у Чорному морі натрапив на дрейфуючу міну

У Середземному морі п’ять носіїв крилатих ракет “калібр”;

Керч-Єнікальською протокою з добу до Азовського моря пройшло 42 судна з них 11 продовжили рух з протоки Босфор. До Чорного моря увійшло 38 суден, з них шість продовжили рух у напрямку Босфору.

“РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року, вимикаючи системи автоматичної ідентифікації на цивільних суднах в акваторії Азовського моря”, йдеться у повідомленні.

Україна отримає від Великої Британії підводні безпілотники. Український персонал навчиться використовувати їх для очищення берегової лінії від мін.

Для виявлення російських мін в Україну відправлять шість автономних мінно-пошукових машин. Три з них нададуть зі складів Великої Британії, а ще три придбають у промисловості. Безпілотники використовують на мілководних узбережжях. Вони ефективно працюють на глибині до 100 м для виявлення, локалізації та ідентифікації мін за допомогою набору датчиків.