НАБУ без попередження обшукало помешкання Коломойського в Буковелі – ЗМІ

Ігор Коломойський

Мова про справу “Укрнафти” щодо розкрадання 13 млрд грн

До одіозного олігарха Ігоря Коломойського приходили детективи Національного антикорупційного бюро з обшуком, під час якого вилучили документи та певний “гаджет”, вивантаживши також його вміст.

Про це повідомляє видання ZN.UA, посилаючись на “свідків подій” та свої джерела в НАБУ.

Вказується, що обшук відбувся через справу про заволодіння майном і коштами компанії “Укрнафта” на майже 13 млрд грн (в цінах 2015 року).

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Зі слів свідків, правоохоронці близько 5-ї ранку прибули до місця проживання багатія на курорті Буковель. Джерела видання в бюро заявили, що цей обшук був “чи не вперше на їхній пам’яті, про який нікого не попереджали”.

Важлива деталь, як вказують журналісти, особисто Коломойський наразі не проходить у провадженні як обвинувачений, підозр він не отримував. Проте бізнесмен є співвласником “Укрнафти”.

У коментарі “Українській правді” олігарх заявив, що “не чув” про обшуки в себе. Але принаймні ще тиждень тому, за даними видання, він досі був у Буковелі.

Нагадаємо, на початку вересня прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективи НАБУ оголосили у цій справі підозри вісьмом особам: колишньому голові правління ПАТ “Укрнафта”, колишній заступниці керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто- і газопереробки “Укрнафти”, екскерівниці відділу контролю за обліком та поставками нафти і нафтопродуктів “Укрнафти” та колишнім директорам п’ятий комерційних підприємств. Одного з них було затримано.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.