Форсування Оскілу та таємні переговори про F-16: як минув 206 день повномасштабного вторгнення (Відео)

206 день повномасштабного вторгнення

Повномасштабна війна росії проти України

Ймовірно, частина цього озброєння може надійти до ЗСУ вже після завершення російської агресії

Стара пісня про старечий маразм. На завершення Шанхайського саміту в Узбекистані путіну усе ж таки довелося відповісти на запитання про так звану спецоперацію в Україні. кремлівський карлик знову бурмотить, що звільнення Донбасу – це і є основне її завдання. А повільне просування військ агресора пояснює тим, що російська армія-то насправді не вся воює, а лише її контрактна частина. І лише спеціальні кадри. Секретар української РНБО Олексій Данілов відреагував на чергове сезонне загострення у кремлі. Каже, росія справді воює не всією армією, а лише тією частиною, яка вціліла. Тож Україна працюватиме над цим і далі. А радник голови Банкової Михайло Подоляк прокоментував іншу путінську публічну шизофренію про бажання “закінчити конфлікт”.

“Ти масово вбиваєш. Ти показуєш Бучу, Маріуполь, Ізюм, де відбулися масштабні воєнні злочини твоєї армії. І потім ти так кажеш “ми хочемо цей “конфлікт” закінчити. Розумієте, це “конфлікт”, ми ж там трошки щось зробили, ми там дерево у вас вкрали, ми хочемо цей “конфлікт” закінчити, але інша сторона – вона така глупа, вона не хоче сідати за стіл переговорів. Тобто ми там вас вирізали жорстоко, ми вас там бомбимо, але давайте зробимо вигляд, що цього всього не було. І ви ось бачите, ви не хочете, а ми готові”. Ось так воно виглядає і, звичайно, у цьому немає ніякої реальності”, – повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

А реальність у тому, що відтепер Україна щодня і щогодини працюватиме над власною обороною. І під час війни, і після нашої перемоги. І не завжди робитиме це публічно. Інтернет-видання Politico з посиланням на власні джерела повідомляє: українська сторона й надалі веде переговори зі США щодо постачання винищувачів F-16, бойових дронів Gray Eagle та зенітно-ракетних комплексів Patriot. Ймовірно, частина цього озброєння може надійти до ЗСУ вже після завершення російської агресії. Але, як наголошує видання, сам факт переговорів про бойові літаки та інші засоби оборони – вже є значним прогресом у діалозі зі США. Адже пів року тому такі теми взагалі не брали до розгляду. А от що гарантовано Україна отримає в найближчі місяць-два – то це новітні ППО NASAMS. Саме вони захищають Капітолій та Білий дім у Вашингтоні. Терміни передачі комплексів поточнили у Пентагоні. А ще прокоментували контрнаступ ЗСУ на Херсонщині та на півночі країни.

“Ми вважаємо, що на півночі українці консолідують свої здобутки після того, як повернули значну територію. А росіяни намагаються зміцнити свої оборонні лінії після відступу. На півдні ж українці продовжують робити те, що ми вважаємо обачним, заздалегідь розрахованим рухом уперед, оскільки росіяни намагаються утримувати цю лінію. Ця боротьба буде важкою. Ми бачили, що українці досягли певних успіхів і так триватиме у подальшому. І ми підтримуватимемо їх у їхній боротьбі”, – наголосив прессекретар Пентагону Пет Райдер.

І боротьба триватиме до останнього окупанта. За минулу добу лотерейний квиток до пекла виграли ще дві сотні загарбників, також згоріли 3 російських танки, 11 бойових броньованих машин, 4 артилерійські системи та 21 одиниця автомобільної техніки. Підбито 3  крилаті ракети, 3 безпілотники та ще 1 ворожий літак.

А там, де окупанти ховаються подалі від лінії фронту, вкотре трапляються прикрі несподіванки. У Донецьку пролунали вибухи біля будівлі, зайнятої окупантами. В управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ повідомляють: у приміщенні адміністрації Ворошилівського району хтось дуже голосно і кілька разів вирішив покурити не в курилці.  

В спецпідрозділі “Кракен” повідомили, що зачистили від росіян і лівий берег річки Оскол у Куп’янську, що на Харківщині. У британській розвідці кажуть, що тепер сили ворога створять нову лінію оборони – між Осколом та Сватовим, що на Луганщині. Адже подальший контрнаступ і втрата півночі Луганської області поставить остаточний хрест на всіх путінських планах “асвабажденія Данбаса”.

“Ну що, ми у Куп’янську. 92-га визволила одну сторону, а ми визволили другу строну за Осколом. Ось ранковий п**ар. Їхав-їхав на БТР і не доїхав Все буде Україна”, – підсумував командир спецпідрозділу ГУР Міноборони “Кракен” “Чілі”.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: окупанти продовжують зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донеччини – Генштаб

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.