Росіяни обстріляли Миколаїв з областю: під ворожим вогнем опинилися п’ять громад

Російські загарбники продовжують терор мирного населення Миколаєва та області.

За минулу добу ворожим обстрілам піддали п’ять громад. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім станом на 8:00 18 вересня.

17 вересня близько 23:05 Миколаїв зазнав обстрілів.

“За попередньою інформацією відомо, що постраждала цивільна інфраструктура. Одна лікарня та гаражний кооператив, де виникла пожежа. Також через обстріли зайнялася автівка. Детальну інформацію уточнюють. Попередньо без жертв і постраждалих”, зазначив він.

Також вчора зафіксовані обстріли в Очаківській громаді. Окупанти близько 13:37 влучили по відкритих територіях. Постраждалих немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брак води у Миколаєві Кім зробив важливу заяву

“Вночі 18 вересня, з 00:30 ворог продовжив обстріли міста Очаків. Важких поранень зазнали дві людини. Пошкоджені житлові будинки. У деяких районах міста немає доступу до інтернету. 17 вересня ворог завдавав ударів по селу Червоне Воскресенської громади. Постраждалих немає”, написав Кім.

Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади, що на лінії розмежування. 17 вересня близько 11:00 обстрілів зазнали околиці станції Березнегувате. Інформацію щодо наслідків уточнюють.

17 вересня з 9:00 до 11:30 були обстріли за межами сіл Широке, Червона Долина й Поляна Широківської громади. Постраждалих і руйнувань немає.

“Упродовж дня 17 вересня обстріли лунали на околицях села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих і руйнувань немає. У Вознесенському й Первомайському районах день і ніч минули відносно спокійно”, сказав очільник області.

За пів року російської повномасштабної агресії на Миколаївщині постраждали 1613 людей. З них 436 загинули, зокрема 11 дітей.

Пошкоджено майже 11 тис. об’єктів інфраструктури. З них понад 7 тис. житловий фонд, зокрема багатоповерхівки. Нещодавно по Миколаєву противник випустив одразу понад 10 ракет із ЗРК С-300. Майже всі влучили в будівлі. Проблеми з електропостачанням сьогодні в 95 населених пунктах. Найбільше в районах активних бойових дій.