Контрнаступ ЗСУ на Харківщині призвів до несподіваного ефекту – експерт

На Донбасі обвалилася система управління російських окупаційних військ.

Причиною стала втеча росіян із Харківської області, розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

На Донбасі сформувався пул, так би мовити, павуків у банці, вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов порівняв втрати ЗСУ і окупантів під час контрнаступу

“На одній локації зараз сконцентровані сили і засоби двох з половиною (образно) військових округів, що підкоряються двом з половиною командувачам і кічка мобіків. І ця токсична суміш густо приправлена “вагнерами”, які зараз формуються за рахунок зеків, що додає ще більшої токсичності всієї цієї суміші”, зазначив Ковалено.

Таким чином, контрнаступ ЗСУ на Харківському плацдармі створив умови для розвитку “дуже цікавих подій у найближчій перспективі на інших локаціях”:

“А, як відомо, важливою складовою цікавих подій є обвалення системи управління і забезпечення передових підрозділів ворога. Робимо висновки”, підсумував експерт.

ЗСУ на Харківщині “вполювали” ворожих танків більше, ніж має армія Угорщини. Українські воїни під час контрнаступу із 7 до 11 вересня змогли знищити, вивести з ладу або захопити щонайменше 338 одиниць російської техніки. Із цієї кількості понад 200 одиниць росіяни кинули під час втечі, тож техніка потрапила до наших захисників у доброму стані.