У Путіна відреагували на попередження Байдена щодо ядерної зброї

Прессекретар президента Росії Володимира Путін Дмитро Пєсков на запитання щодо можливості застосування ядерної зброї в Україні радить “читати доктрину”.

Так Кремль відреагував на попередження президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена про наслідки для Росії у разі застосування нею ядерної зброї в Україні. Слова Пєскова цитує пропагандистське видання “РИА Новости”.

“Читайте доктрину. Там усе написано”, сказав Пєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готується ухвалити нове рішення щодо війни в Україні розвідка США

У військовій доктрині йдеться, що Російська Федерація залишає за собою право застосувати ядерну зброю у відповідь:

1. На застосування проти неї та її союзників ядерної та інших видів зброї масового враження.
2. У разі агресії проти РФ із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлене саме існування держави.

В указі Путіна від червня 2020 року також перераховані умови, за яких Росія може застосувати ядерну зброю:

“Надходження перевіреної інформації про старт балістичних ракет, що атакують територію Росії та/або її союзників. Застосування противником ядерної зброї та інших видів зброї масового ураження територіями Росії. Вплив противника на критично важливі державні або військові об’єкти Росії, виведення з ладу яких призведе до зриву дій у відповідь ядерних сил; агресія проти Росії із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлене саме існування держави”, йдеться в указі.

17 вересня Джо Байден застеріг російського диктатора Володимира Путіна від ескалації війни в Україні. Байден заявив про серйозні наслідки для Путіна і його режиму у разі застосування Росією ядерної зброї.

Він не назвав конкретних кроків, які американська сторона застосує у відповідь. Однак запевнив, що “наслідки” для Росії, безумовно, будуть.