“Не роби цього. Не роби. Не роби”: Байден застеріг путіна від ядерного удару по Україні (Відео)

Джо Байден

Повномасштабна війна росії проти України

Застосування зброї масового ураження “змінить обличчя війни”, – заявив президент США

Президент США Джо Байден застеріг російського диктатора владіміра путіна від застосування хімічної або ядерної зброї в Україні.

Відбулося це під час інтерв’ю для CBS News.

Журналіст запитав американського лідера, що той сказав би господарю кремля, який після успіхів української армії на полі бою “почуває себе збентеженим та загнаним у кут”, і міг би вирішити застосувати зброю масового ураження.

“Не роби цього. Не роби. Не роби. Ти зміниш обличчя війни так, як ніщо з часів Другої світової війни…” – відповів Байден.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Коли в нього уточнили, якою будуть наслідки та реакція, якщо це все ж відбудеться – президент США уникнув конкретної відповіді, але пообіцяв, що росіяни “стануть ізгоями у світі”.

“Думаєте, я би сказав вам, якби я точно знав, якими вони будуть? Звісно, я не скажу вам. Це матиме наслідки. Вони стануть найбільшими вигнанцями у світі, ніж будь-коли. І залежно від того, що вони зроблять, буде сформована відповідь”, – зауважив американський лідер.

Нагадаємо, у серпні росія заявила, що “тимчасово” виводить свої ядерні об’єкти з-під міжнародної інспекційної діяльності. 

“Ядерні удари нас не зламають” – читайте також, що Залужний і Забродський писали у своїй спільній статті.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.