США шукають альтернативу статусу країни-спонсора тероризму для росії

Ентоні Блінкен

Блінкен пояснив, що визнання росії державою-спонсором тероризму може мати непередбачувані наслідки

У Держдепі США заявили про те, що визнання росії росії державою-спонсором тероризму може мати непередбачувані наслідки, тому нині Адміністрація Байдена шукає інші шляхи, аби ефективно притягти росію до відповідальності за агресію. Про це заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен під час спільної пресконференції з главою МЗС Йорданії у Вашингтоні, повідомляє “Укрінформ”.

“Існують певні проблеми у застосуванні цього конкретного рушія, визнання державою-спонсором тероризму – це може мати непередбачені наслідки, які не лише будуть некорисними, але й навіть шкідливими”, – заявив Блінкен.

За його словами, нині американська адміністрація працює щодо інших варіантів, що мали б такий же ефект, як визнання рф державою-спонсором тероризму, утім не мало б небажаних наслідків. Зокрема, Блінкен нагадав, що санкції, які передбачав би подібний статус, уже запроваджуються.

“Те, що ми робимо за допомогою санкцій, експортного контролю, має глибокий вплив на росію, який зростає з кожним днем. Це ставатиме все важчим і важчим тягарем”, – зауважив держсекретар США.

Нагадаємо, раніше у Держдепі США відреагували на звірства в Ізюмі. 

Як повідомляв 5.UA, у визволеному від окупантів Ізюмі виявили масове поховання, понад 440 могил.

Читайте також: В Ізюмі триває ексгумація: 99% тіл мають ознаки насильницької смерті – Синєгубов

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.