Кличко дорікнув Шольцу за повільне постачання зброї. Канцлер відреагував

Під час отримання нагороди українському народу M100 Media Award у німецькому Потсдамі Володимир Кличко дорікнув уряду ФРН за те, що він не постачає зброї.

Після цього канцлер Олаф Шольц публічно пообіцяв надати Україні більше зброї, передає Radio Essen.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині придумали чергову відмазку щодо танків для України

“Ми надамо більше зброї. Ми надаватимемо цю підтримку надійно й так довго, скільки це необхідно”, сказав він.

Міністерка оборони Крістін Ламбрехт заявила, що Німеччина надасть Україні ще дві системи залпового вогню Mars і 50 бронетранспортерів Dingo.

“Зараз, коли тривають бойові дії на сході України, це актуальна зброя. Це стосується і наших самохідних гаубиць, ППО й танка “Гепард”, це стосується і ЗРК “Іріс-Т”, який ми постачатимемо з новітнього виробництва”, прокоментував Шольц.

США не підтримують надання українським силам тактичних ракетних систем дальнього радіусу дії ATACMS, які Київ просив передати в останні місяці.

Причиною назвали те, що ситуація на полі бою поки не змінилася настільки, щоб говорити про різку зміну стратегії підтримки України.

Адміністрація Байдена все ще вважає, що надання систем ATACMS, які мають дальність дії до 300 кілометрів, може призвести до ескалації, оскільки вони можуть використовуватися для обстрілу самої Росії.