“Никакой паники”: прикордонники знайшли дірявий рятувальний пліт з потопленого крейсера “Москва” (Відео)

Дірявий пліт з ракетного крейсера "Москва".

Повномасштабна війна росії проти України

Загарбники, які намагались врятуватися у морі, вдалися до відчайдушних кроків

У Чорному морі знайшли дірявий пліт, на якому намагалися врятуватися російські моряки з ракетного крейсера “Москва”.

Відповідне відео опублікували українські прикордонники.

Схоже, що пліт був несправний – він тримався на воді завдяки тому, що його прив’язали до рятувальних жилетів. На плоту знайшли водонепроникний мішок із російськими монетами, елементами однострою моряків і морпіхів. Також там було зламане, пошкоджене корозією весло та балони для підкачування повітря.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Рятувальний пліт на 20 осіб із затонулого російського корабля передав охоронцям кордону екіпаж морського торгового судна… На жилетах та одностроях були бойові номери. Схоже, що пліт був несправний, і загарбники, які намагалися на ньому врятуватися, вдавалися до відчайдушних кроків. Адже плавзасіб тримався на воді лише завдяки прив’язаним рятувальним жилетам”, – зазначили співробітники ДПСУ.

У прикордонній службі також нагадали, що коли крейсер “Москва” демонстрував “негативне спливання” – на морі саме був шторм. Попри це – моряки познімали із себе жилети. Родзинка ситуації в тому, борсаючись у воді, рашистам доводилося дивитись на пафосні слова “Никакой паники! Плот сохраняет плавучесть в любых условиях и дает вам надежную защиту”.

Нагадаємо, увечері 13 квітня стало відомо, що українські військові поцілили ракетами “Нептун” у ракетний крейсер “Москва” – флагман чорноморського флоту росії. Міноборони рф одразу заявило про “повну евакуацію” екіпажу.

А згодом “народили” офіційну версію: на кораблі нібито здетонував боєзапас, це спричинило пожежу і корабель потонув під час шторму.

Пізніше у мережі опублікували, ймовірно, перші фото підбитого російського крейсера “Москва”. Також росіяни почали скаржитися у соцмережах, що їхні родичі “зникли” на кораблі. За деякими даними, насправді на флагмані чф рф загинули понад 450 російських військових.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ