В Україну суне потужна негода: прогноз на вихідні

1718 вересня переважатиме волога погода: дощі й тумани із серпанками.

Завтра сухо буде лише на Волині й Рівненщині, Луганщині, Донеччині, Запоріжжі й у Криму, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. На решті нашої території в суботу йтиме періодично невеликий або помірний дощ.

“Попереду субота й неділя. Листя чи будь-що зараз особливо палити злочинно, бо насичене вологою димне повітря просто в’їдається в речі, легені й шкіру, зависає надовго в повітрі. Ганяйте паліїв нещадно. У неділю серйозних дощів побільшає і охопить волога погода практично всю Україну: прискаче з південного заходу циклон Relli”, ідеться в повідомленні.

Суттєво похолодає в неділю на заході України, очікується максимально лише +7…12°С. А найтепліше буде завтра в південній частині, +24…29°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепло до +30°С і дощі: чим ще здивує погода до кінця тижня

У західних областях 17 вересня буде у межах +14…18°С, а 18 вересня похолодає до +7…12°С. У північних областях вихідними потеплішає до +15…18°С, 18 вересня на Житомирщині й Київщині +13…15°С.

У центральних областях +14…19°С, на Полтавщині та в Дніпрі з районами +16…21°С. У східних областях 17 вересня +20…24°С, а 18 вересня потепліє до +24…28°С. У південній частині +23…29°С, в Криму до +30°С, 18 вересня на Одещині й Миколаївщині похолодання до +19…22°С.

У неділю, 18 вересня, в Україні скрізь вируватиме сильний штормовий південний вітер. У Києві в суботу дощ якщо й буде, то невеликий. Місцями впродовж дня до +18°С. А в неділю погода у столиці ускладниться. Очікується дощ, сильний штормовий вітер і похолодання до +13…15°С.

“І значні стрибки атмосферного тиску, стрімке падіння, бо ж очікується візит циклону. Фоткати осінні пейзажі, гуляти, провітрювати килими, зустрітися в парку, поприбирати на дачі, зловити кілька сонячних променів краще сьогодні, бо в неділю погода стане похмурішою та подекуди значно холоднішою. На півдні ж України взагалі зараз справжнє літо”, додала синоптикиня.

2 вересня до Києва завітала метеорологічна осінь. Вона розпочалася на два тижні раніше за кліматичну норму, повідомила 12 вересня Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Зима в Україні обіцяє бути ще теплішою, ніж у попередні роки. Усе через глобальне потепління.