“Їдемо додому”: до визволеної Балаклії пустили перший поїзд – реакція пасажирів (Відео)

Потяг, "Укрзалізниця"

Рейковий автобус із Харкова до Балаклії курсуватиме двічі на день й першій і у другій половині дня

До рідної Балаклії Світлана з дворічною донечкою повертається після пів року відсутності. З міста їх евакуювали ще на початку бойових дій. Там, на пероні рідного міста, Світлану чекатиме мама.

“Щодня я думала – щоб швидше це закінчилося, тому що додому дуже хочеться жахливо. Скрізь добре, але вдома краще. Будинок майже його нема, половина зруйнована, мама каже – нічого, головне, щоби всі били живі здорові. Бо все відбудується”, – переконана Світлана.

Про те, що Укрзалізниця відновила сполучення з нещодавно деокупованою Балаклією, пані Ольга дізналася з Інтернету. Жінка повертається додому з евакуації.

Її рідне село Калинівка за пів години їзди від райцентру – Балаклії. Його звільнили 6 вересня.

“У нас стояли лнровці, вони нічого в селі не чіпали, але надоїли. Знаєте, навіть повітря тхнуло від них. А тут повітря хороше, харківське, своє”, – радіє Ольга.

Аби запустити туди рейковий транспорт, залізничники мали відновити залізничний міст, пошкоджені колії та контактні мережі. Поки що з Харкова до Балаклії їздить рейковий автобус, який складається з одного вагону на 90 місць для сидіння.

“Та це от Бога! Чого мало вагонів? Ви знаєте, ще сьогодні людей мало знають, людей охочих повно!”, – каже жінка.

До Харкова пані Віра супроводжувала чоловіка на медичне обстеження. Додому повертається на рейковому автобусі. На маршруті він робить 5 зупинок. Щоправда, там, де мешкає подружжя, транспорт поки що не зупиняється.

“Нам нічим буде добратися туди. Міст розбитий. Ми вийдемо на станції Шебелинка, може воєнні нас підберуть, може таксі яке до Посаду довезе. В нас пости, українські пости”, – розповідає пані Віра.

Рейковий автобус із Харкова до Балаклії курсуватиме двічі на день й першій і у другій половині дня. Дорога триває близько півтори години. Машиністи переконані: жодних труднощів із маршрутом не буде.

Вартість квитка – 29 гривень. Придбати його можна в касі вокзалу або у самому рейковому автобусі.

Оксана Нечепоренко, Харків, “5 канал”.