Хитрощі примусової мобілізації й інформаційний вакуум – Гайдай про ситуацію на Луганщині

На Луганщині окупанти залишають людей в інформаційному вакуумі, разом із мобільним інтернетом окупаційна влада вимикає і кабельний.

Водночас росіяни продовжують розповсюдження відеоматеріалів задля створення враження, що безпекова ситуація в так званій ЛНР нібито повністю під їхнім контролем, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай уранці 16 вересня.

“Тільки от лихо у зв’язку з відсутністю будь-якого інтернету у багатьох містах ці звернення, невідомо, до речі, коли записані, майже ніхто не подивиться. Бо після блокування мобільного ворог почав вимикати і кабельний. Як от у Сватовому. До того ж, там не кажуть про масові втрати окупантів після обстрілів ЗСУ по місцях зосередження російських військ”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ з новою силою вдарила по Донеччині: багато загиблих і поранених

У результаті ефективних високоточних ударів в районі Перевальська трупи російських солдатів вивозили у переповнених вантажівках. Зафіксоване влучання й у казарму в Лисичанську.

Нічого не повідомляють жителям так званої “республіки” про значні втрати росіян на Слобожанському напрямку. Де 202-й та 204-й стрілецькі полки 2-го армійського корпусу окупаційних військ, які брали участь у бойових діях, спішно виведені та підлягають розформуванню. А через велику кількість поранених у Новоайдарі під військові шпиталі терміново перепрофільовують цивільні медичні заклади, зокрема й дитячу лікарню.

“Втім, мешканці міст Луганщини щодня бачать полювання на чоловіків. Із останніх хитрощів окупантів використання цивільних мікроавтобусів із надписом “продам”, які не викликають почуття небезпеки, допоки звідти не виходять за тобою військові. А примусово мобілізувати знов необхідно багато кого, бо протягом доби ЗСУ успішно відбили атаки в районах населених пунктів Одрадівка, Зайцеве, Бахмут, Весела Долина, Авдіївка та Новомихайлівка”, додав Гайдай.

Ватажок так званої ЛНР Леонід Пасічник визнав, що Збройні сили України підійшли до кордонів Луганської області. Але він заявив, що немає підстав для паніки.

Російські окупанти нещодавно чомусь повернулися в Кремінну на Луганщині. Загарбники повернулися до міста та позривали українські прапори. Росіяни намагаються створити видимість своєї масової присутності.