Міккі Рурк святкує 70 років: сім маловідомих фактів про кінозірку

16 вересня американський актор і сценарист Міккі Рурк відзначає 70 років. З юності усіма силами намагався якнайшвидше прославитися і розбагатіти. Але після успіху отримав нові проблеми з наркотиками й алкоголем.

Чому називає себе Міккі та де в Україні хоче бути похованим, розповідає Gazeta.ua.

1. Рурк переконаний, що він не мав дитинства. Йому доводилося тяжко працювати, починаючи з підліткового віку. Через бідне дитинство всіма силами намагався досягнути успіху. Та після слави пустився берега: багато років уживав наркотики й алкоголь.

2. Справжнє ім’я актора Філіп Андре Рурк-молодший. Однак його батько з ранніх років називав сина Міккі, бо той був фанатом бейсболіста Міккі Ментлу. Згодом Рурк звикся з цим ім’ям і взяв його як сценічний псевдонім.

3. У молодості Рурк товаришував із ватажком італійського мафіозного клану Ґамбіно Джоном Ґотті. Сам Міккі раніше продавав наркотики. Одного разу навіть потрапив у перестрілку. Після цього вирішив покінчити з кримінальними справами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Починав із гротескних комедій: п’ять визначних ролей іменинника Антоніо Бандераса

4. Дебютував у кіно 1979 року. Тоді знявся у фільмі Стівена Спілберга “1941”. А його першими серйозними кінороботами стали ролі в стрічках “Жар тіла” (1981) і “Бійцівська рибка” (1983).

5. Актор був двічі одружений. Також мав стосунки з українками й росіянками. У різні роки зустрічався з московською танцюристкою Іриною Коряковцевою, моделями Олександрою Волковою та Анастасією Макаренко. Та зараз серце Рурка вільне.

6. Кінозірка переніс безліч пластичних операцій, більшість з яких були невдалими. Зважився на операція через те, що його зовнішність постраждала від професійних занять боксом. Першу операцію зробив ще 2008 року. Вона виявилася невдалою, тож актор звернувся до ще одного хірурга, щоб виправити попередню пластику. Однак ставало гірше, і повернути колишнє обличчя акторові так і не вдалося. Рурк повторював що втрата зовнішності засмучує і пригнічує його. Через це йому важко дивитися на себе в ранніх кінороботах.

9. Рурк заявив, що після смерті хоче знайти вічний спокій на західній Україні. Зокрема, актор планує бути похованим в селі Загірці Хмельницької області. За словами актора, тут живе сім’я його помічника Дмитра Корнійчука, який став йому справжнім другом і часто розповідає про своїх рідних.

Міккі Рурк поділився емоціями від жахливих кадрів війни, яку веде Росія проти України. Він настільки переживав, що не зміг стримати сліз. Про жахи російської агресії розповів в ефірі британського каналу.

Рурк закликав російського президента Володимира Путіна негайно зупинити геноцид українського народу.