“Розганяють фейк про кастрацію”: яку ІПСО запустила рф, аби російські військові не здавалися в полон – Золкін (Відео)

російські військові

“Час: Online”

Журналіст каже, що і з нашого боку була вкинута схожа інформація, але знову ж таки без доказів

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та журналіст Володимир Золкін обговорили, як російська пропаганда намагася використати теракт в Оленівці та відео зі знушанням над українським військовим, які самі рашисти і вчинили.

“Це безумовна ІПСОшна історія з росії (про демонізацію “Азова” – ред.), яка триває вже три-чотири місяці. Тут ще є один бік у неї. Боти з росіх пишуть, що “от у мене сусід повернувся без члена”, і постійно такі коментарі, звісно, ніяких доказів не надається. Ніяких ні фото, ні відео, навіть нема фото із замиленими обличчями і зміненим голосом. Нічого такого вони не додумалися записати. Але вони постійно про це пишуть, постійно про це насипають. А насипають вони це не для нас, а для своїх. Для того, щоб там вірили, що ту ці “нацисти”. І йшли з ними боротись і боялися здаватися в полон”, – пояснює журналіст.

 Золкін каже, що і з нашого боку була вкинута схожа інформація, але знову ж таки без доказів.

“Схожу інформацію вкинули деякі волонтери. Сподіваюся, ця інформація була вкинута ними несвідомо, я сподіваюся, тому що це продовження ІПСОшної теми з росії. Коли наші волонтери кажуть, що десь на Іванофранківщину у військовий шпиталь завезли 25 наших бійців, яких нібито кастрували, я вибачаюсь, але таку інформацію потрібно чимось доводити. І коли я пройшовся по цій інформації і з власних джерел, і відписав усім тим, хто мені писали про це, то виходить така штука, що це баба Галя десь на базарі сказала. Не підтверджена інформація абсолютно із офіційних джерел”, – розповідає журналіст.

І звертається до тих, хто робить такі вкиди тут в Україні без доказів: “То що ви робите? Ви що, хочете, щоб наші бійці почали їх каструвати записувати це на відео, публікувати? І кому ви цим допоможете? На росії нині зривається мобілізація, то ви їм допоможете пришвидшити мобілізацію? І якщо російські військові здаються в полон, то щоб вони не здавалися в полон?”.

Золкін додає, що оскільки мобілізація на росії буксує, то якщо наші армійці будуть таке робити і публікувати, то “їм буде дуже легко знову викликати ту ненависть і давайте туди їхати і знову когось від когось захищати”.

“Якщо така інформаціє підтверджена, то звісно про це треба говорити, А вкилати це під російський наратив – це може бути – свідомо чи несвідомо – частиною російської ІПСО”, – підсумовує журналіст.

Нагадаємо, 29 липня у мережі з’явилося відео з катуваннями українського армійця. 

Як повідомляв 5.ua, тоді ж, 29 липня стало відомо про теракт в Оленівцію. В Офісі генпрокурора повідомили про загибель близько 40 та поранення 130 осіб унаслідок обстрілу Оленівки на Донеччині. 

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ підтвердив, що російські окупанти здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл колонії в Оленівці. 

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що рашисти заявили про нібито загибель 40 українських полонених у колонії в Оленівці – у ГУР офіційно це не підтверджують.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.