У Києві запрацювала філія Авдіївської центральної міської лікарні – сюжет (Відео)

Лікарня

Повномасштабна війна росії проти України

Частина персоналу авдіївської лікарні знайшла роботу в інших закладах.

Авдіївська центральна міська лікарня у Києві. Усе обладнання, а також частину персоналу, евакуювали з обстрілюваного кацапами міста. В Авдіївці лікарня і досі залишається – надає первинну допомогу жителям. А в столиці готова надати безплатну допомогу переселенцям, військовим та киянам, утім за попереднім направленням.

У Києві відкрили новий медичний заклад – Авдіївську центральну міську лікарню. Частину персоналу та все обладнання евакуювали з Авдіївки. Через постійні обстріли, які досі тривають, місцева влада вирішила в такий спосіб зберегти людський та технічний ресурс.

“Ми вимушені були переміщувати наші лікарні, переміщувати обладнання. Ну ось на сьогодні ми вивезли майже на мільярд гривень обладнання. Воно розміщено в різних областях”, – сказав директор департаменту охорони здоров’я Донецької ОВА Володимир Колесник.

Львівська, Івано-Франківська, Полтавська, Київська області, Кропивницький і столиця. У ці регіони перемістили медичні заклади з тимчасово непідконтрольної Україні території.

“У Львові працює онкологічний диспансер Краматорський. Вони також вже почали оперувати і приймати пацієнтів”, – запевнив директор департаменту охорони здоров’я Донецької ОВА Володимир Колесник.

В Авдіївці міська клініка продовжує працювати, однак для місцевих є гуманітарним штабом та пунктом видачі медикаментів.

“Вони в повній наявності у місті. Оскільки там аптеки не працюють – на сьогодні вони безкоштовні, дякуючи волонтерам, які надають допомогу ліками”, – повідомив заступник керівника Авдіївської міської військової адміністрації Сергій Легенький.

Частина персоналу авдіївської лікарні знайшла роботу в інших закладах. Тож тут є вакантні місця.

“Лікування буде проводитися для всіх, хто звернеться до нас по допомогу. Безкоштовно буде для переселенців, для мешканців нашої громади Авдіївської, військовослужбовцям. А всім іншим буде безкоштовно за електронним направленням від сімейного лікаря по програмі медичних гарантій”, – пояснила директорка лікарні, мешканка Авдіївки Тетяна Пурій.

Тетяна досі тримає міцний зв’язок із колегами, які продовжують надавати допомогу в Авдіївці, в умовах постійних обстрілів.

“Надають хірургічну допомогу при легких поранення – якісь перев’язки, терапевтична допомога. Ще у місті залишаються вагітні, тож гінеколог приїжджає і їх оглядає”, – додала Тетяна Пурій.

На тлі успіхів українських військових, лікарі-переселенці розраховують на відновлення роботи медичних установ у рідній Авдіївці та інших містах Донецької області.

“Ми плануємо повертатись! І будемо відроджувати медицину в Маріуполі, в Краматорську і в Донецьку”, – підсумував Володимир Колесник.

Назар Войтенков, Олексій Іванченков, “5 канал”

Читайте читайте: В Маріуполі літера “Ї” довела до лікарні трьох російських окупантів – Андрющенко про силу української мови

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.