“Гарантією нацбезпеки України є її членство в НАТО”: Порошенко зустрівся із послами “Сімки” та Європейського Союзу

Петро Порошенко

Повномасштабна війна росії проти України

П’ятий президент зауважив, що обговорили шляхи посилення міжнародних санкцій проти росії

Петро Порошенко зустрівся із послами країн Групи семи та Європейського Союзу в Україні. Про це п’ятий президент повідомив у Facebook.

“Кожна зустріч зі справжніми друзями України, послами країн Групи семи та Європейського Союзу – це перш за все, просування інтересів України і координація позицій”, – зазначив Порошенко.

“Сьогодні ми обговорили останній розвиток подій на фронті, контрнаступ Збройних Сил України. Відзначили безперечну професійність та мужність нашої армії, яка діє за високими стандартами НАТО. Не втомлююсь підкреслювати, що чим більше буде зброї, передусім важкої, тим швидше закінчиться війна перемогою України та всього вільного світу”, – наголосив Порошенко.

П’ятий президент зауважив, що обговорили шляхи посилення міжнародних санкцій проти росії

“Ми обговорили шляхи посилення міжнародних санкцій проти росії, а також забезпечення надійних безпекових гарантій для України. Наголосив, що гарантією нацбезпеки України є її членство в НАТО”, – зазначив він. 

“Під час зустрічі наголосили на важливості збереження внутрішньої єдності в Україні, зміцнення стійкості та здійснення необхідних реформ. Йдеться, зокрема, про забезпечення верховенства права та боротьбу з корупцією, недопущення політизації правоохоронних структур, а також свободу слова і ЗМІ”, – розповів лідер партії “ЄС”.

“Петро Порошенко також зустрівся із новопризначеним послом Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопесом-Арандою Хагу. П’ятий Президент подякував за потужну та незмінну політичну, економічну, фінансову та військову підтримку, яку надає Іспанія Україні для успішної відсічі російської агресії та забезпечення перемоги”, – мовиться в повідомленні. 

“Особлива вдячність іспанському уряду за гуманітарну допомогу та гостинний прихисток для десятків тисяч українських тимчасово переміщених осіб”, – зазначив Порошенко у Facebook.

“Також ми детально обговорили подальші кроки на шляху набуття Україною членства в Європейському Союзі та НАТО. Високо оцінив конструктивну позицію Мадриду у питанні надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС”, – наголосив п’ятий президент. 

“Сторони також відзначили принципову важливість зміцнення національної єдності політичних сил та громадянського суспільства в Україні для подолання нинішніх складних політичних та безпекових викликів”, – мовиться в повідомленні.

Читайте також: Порошенко анонсував нові проєкти для підтримки Збройних сил України.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.