США ввели санкції проти Кадирова, його доньок і дружини

США ввели санкції проти 22 людей та організацій, які підтримують розв’язану війну Росії проти України.

Санкції, зокрема, наклали на главу Чечні Рамзана Кадирова. У списку опинилися і його доньки – Айшат, Каріна, і Табарік, дружина Медні. Також обмеження торкнулися Амінат Ахмадової, яку російські ЗМІ називають улюбленою співачкою Кадирова і ще однією його дружиною. Повний список осіб, які потрапили під нові персональні санкції – розміщені на сайті Міністерство фінансів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп пояснив, чому США не визнають РФ спонсоркою тероризму

Нардеп Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі повідомив, що санкції, накладені на людей зі списку – передбачають блокування їхніх активів та ізоляцію від доларової системи.

“У звʼязку з цим чекаємо новий поетичний шедевр від генія думки, який до речі користується таким ненависним американським айфоном”, – написав Гончаренко.

До списку потрапили колаборанти, які обійняли посади на окупованих територіях та особи, які підтримують російську агресію. Серед них, як громадяни РФ, так і України.

Санкції також наклали на компанії, які можуть бути пов’язані з виробництвом зброї.

Ухвалення нових санкцій проти Російської Федерації в деяких країнах Євросоюзу дещо згасає. Запровадження кожного нового пакета даватиметься складніше.

Але є держави, у яких “апетит до санкцій” проти РФ залишається надзвичайно високим. Це балтійські країни, Польща, Словаччина, Чехія та деякі країни західної Європи, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.