Передумали: Німеччина погодилася передати Україні 50 бронеавто Dingo та дві установки Mars II

Dingo ATF

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

Ще на початку вересня Берлін відмовився відправити Києву бронемашини

Німеччина планує передати Україні ще дві реактивні системи залпового вогню Mars II, 200 ракет до них та пів сотні броньованих машин Dingo.

Таку обіцянку озвучила міністерка оборони ФРН Крістін Ламбрехт, передає Bild.

До кінця вересня українські військові мають закінчити тренування на реактивних системах залпового вогню. Натепер в ЗСУ вже є три одиниці такої зброї.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Бронеавтомобілі Dingo призначені для патрулювання та розвідки. Бундесвер має понад 500 таких машин у різних модифікаціях. Ще на початку вересня Німеччина відмовилася постачати Україні цей транспорт. Посол Андрій Мельник тоді сказав, що “не може зрозуміти цю відмову уряду”.

Крістін Ламбрехт також пообіцяла, що незабаром Берлін завершить так званий кільцевий обмін із Афінами. Греція передасть Україні 40 бойових броньованих машин піхоти радянського зразка, а натомість отримає від ФРН 40 БМП Marder.

Німеччина й досі не наважується постачати Києву сучасні бронемашини чи танки. Хоча глава німецького МЗС Анналена Бербок закликала уряд швидко вирішити це питання – як у коаліції, так і з міжнародними партнерами. Наголосила: німецькі поставки зброї суттєво допоможуть врятувати людські життя.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Німеччина передала Україні ще чотири зенітні САУ Gepard та 65 рефрижераторів.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.