Порошенко вшанував пам’ять телеоператора та воїна ЗСУ Олексія Юрченка, який загинув під час визволення Балаклії (Відео)

Петро Порошенко

Повномасштабна війна росії проти України

П’ятий президент наголосив: Олексій є і назавжди залишиться справжнім героєм

Петро Порошенко разом з бойовими побратимами, співробітниками телеканалу “Прямий” та близькими попрощався із телеоператором, воїном ЗСУ Олексієм Юрченком, який загинув у боях за Балаклію. Про це повідомляється на сайті “Європейської солідарності”.

“Олексій воював у лавах Збройних Сил у 2015-2016 роках. Був гранатометником, відзначився у боях за Мар’їнку і Піски. Потім працював на телебаченні. 24 лютого у перші години (ред. – повномасштабного) вторгнення російських окупантів він став до лав 206-го батальйону тероборони і захищав столицю, а пізніше воював на Харківщині. Загинув 8 вересня під час звільнення Балаклії”, – мовиться в повідомленні.

П’ятий президент наголосив: Олексій є і назавжди залишиться справжнім героєм.

“Героями не народжуються. Героями стають, коли треба боронити Україну. Олексій є і назавжди залишиться справжнім героєм. Він не міг залишитись осторонь оборони держави. Був у найважчих місцях, скрізь там, де важко”, – зазначив Порошенко. 

“24 лютого я побачив Олексія з самого ранку на Лаврській, де він, не вагаючись, у перших рядах став на захист Києва. Взяв на себе відповідальність організації у батальйоні групи гранатометників. Коли ворог стояв на кордонах Києва, Олексій боронив столицю. Далі у лавах ЗСУ поїхав звільняти Харківщину. Як офіцер командував взводом гранатометників. І загинув під Балаклією”, – сказав під час прощання п’ятий президент. 

“Зараз вся країна живе словом “контрнаступ”. Бо саме від контрнаступу (ред. – ЗСУ) залежить наша перемога, а значить – наша дорога до миру через звільнення всієї України від загарбників. Але ми завжди маємо пам’ятати ту ціну, яку український народ, українські родини і наша команда платить за те, щоб контрнаступ став можливим, а рашисти були знищені або викинуті з української землі. Ми маємо пам’ятати, що перемога дається нам ціною життя таких героїв, як Олексій Юрченко”, – підсумував Порошенко.

Похорони українського захисника

Похорони українського захисника
Фото: фото Європейська солідарність

Похорони українського захисника

Похорони українського захисника

Похорони українського захисника
Фото: фото Європейська солідарність

Похорони українського захисника

Похорони українського захисника

Похорони українського захисника
Фото: фото Європейська солідарність

Похорони українського захисника

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 203 дні повномасштабної війни – понад 53 тисячі знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.