Лідер республіканців у Сенаті закликав Байдена надати Україні ATACMS, більші безпілотники й танки

Американський оперативно-тактичний ракетний комплекс MGM-140 ATACMS

Повномасштабна війна росії проти України

Макконнелл зазначив, що українські війська творять дива із західним обладнанням

Лідер Республіканської меншості у Сенаті Мітч Макконнелл, який представляє штат Кентуккі, закликав Адміністрацію президента Байдена збільшити військову допомогу Україні, а також надати нові види озброєння. Про це повідомляє “Голос Америки”.

“Українцям потрібно більше зброї, яку ми їм надаємо, їм потрібно почати отримувати її швидше, а також їм потрібні нові можливості, такі як ATACMS більшого радіусу дії, більші безпілотники та танки”, – сказав він відповідно до повідомлення його прес-служби.

У своїй промові Макконнелл зазначив, не можна розслаблятися.

“Іран оснащує російську армію бойовими безпілотниками, подібними до тих, які вони та їхні маріонетки використовували проти американських військ у Сирії та Іраку, а також проти наших ізраїльських, еміратських і саудівських партнерів. Повідомляється, що Північна Корея поповнює артилерійські запаси росії. І КНР публічно підтримувала наратив москви щодо кожного російського злодіяння”, – наголосив він.

“А отже українцям, сказав Макконел, можливо, доведеться воювати ще довго, тому США та союзники мають швидко та активно забезпечувати Україну усім необхідним на полі бою”, – мовиться в ЗМІ.

“Українські війська творять дива із західним обладнанням. Вони швидко інтегрували передові системи, такі як HIMARS і ракети Javelin і Stinger. Вагання Заходу щодо передачі цієї зброї в потрібні руки коштувало життя. Жахів можна було б уникнути, якби адміністрація Байдена та наші європейські партнери надали ці інструменти раніше”, – зазначив він.

Читайте також: Міноборони США розробляє 5-річний план підтримки ЗСУ – CNN.

Нагадаємо, Держсекретар США Блінкен прибув із неоголошеним візитом до Києва.

Як повідомляв 5.UA, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 203 дні повномасштабної війни – понад 53 тисячі знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.