“Це кілька Буч за кількістю жертв”: у Міноборони розповіли про наслідки окупації в Ізюмі

Ізюм

Повномасштабна війна росії проти України

По місту випустили більше ракет, ніж по Маріуполю

Радник міністра оборони Олексій Копитько у своєму Facebook розповів про руйнування та жертви серед цивільних у звільненому Ізюмі.

“Для розуміння,  Ізюм — це кілька “бородянок” з точки зору руйнувань та кілька (щонайменше 2) “буч” з точки зору кількості жертв серед цивільних”, – написав Копитько.

За його словами, російські окупанти випустили по місту більше ракет, ніж по Маріуполю, хоча населення в Ізюмі до повномасштабного вторгнення було вдесятеро менше.

“Є житлові багатоповерхові будинки, на які свідомо скинули авіабомби. Склалися цілі під’їзди. Десятки загиблих. Як тільки наші воїни відсунуть фронт трохи далі на схід, попереду величезна робота з фіксації та розслідування цих злочинів”, — радник міністра оборони.

Копитько вважає, що візит президента Зеленського в Ізюм 14 вересня дозволить зафіксувати увагу на місті, зокрема в контексті майбутнього трибуналу над російськими воєнними злочинцями.

Раніше депутат Ізюмської міської ради Максим Стрельніков повідомив, що росіяни вбили щонайменше 1000 мирних мешканців Ізюму.

Довідка. Ізюм – третє за величиною місто Харківської області. Станом на 2020 рік населення Ізюма становило понад 46 600 людей. росіяни захопили Ізюм на початку березня. Місто інтенсивно обстрілювали з авіації, вся інфраструктура міста знищена, практично на 80% зруйнована житлова забудова. З 2 квітня місто було повністю окуповане. Місцеві жителі залишились без електрики, води та газу. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.