Посли РФ “розганяють” брехливі заяви про війну в Україні – РНБО

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 15 вересня.

Посол Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила в четвер уранці пресслужба ЦПД у Telegram.

“Непокоять повідомлення, що, мовляв, успіхів на українських фронтах було досягнуто завдяки безпосередній участі Пентагона в розроблянні контрнаступу Збройних сил України. На цьому тлі безглуздо звучать заяви Вашингтона про те, що США не є стороною конфлікту”, заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова “розганяє” провокаційні заяви про війну в Україні

Маніпуляцію поширила також омбудсмен РФ Тетяна Москалькова. Вона записала відеозвернення до учасників 51-ї сесії Ради з прав людини ООН, під час якого зазначила:

“Мета санкцій має яскраво виражену антигуманну спрямованість, а колективна відповідальність населення держав без їхньої провини порушує їхні права й суперечить гуманітарному міжнародному праву”.

Член ради федерації РФ Олексій Пушков зманіпулював заявою про те, що США “відхрещуються від допомоги ЄС у подоланні енергокризи”.

“Своя сорочка ближча: нехай союзники виплутуються самотужки. Самі запроваджують ембарго, самі хай і розбираються”, сказав росіянин.

Дезінформацію поширює також речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков. Він заявив, що РФ домагатиметься в Україні виконання всіх завдань так званої спеціальної воєнної операції.