Окупаційна влада Луганщини “не бачить” просування українських військ – Гайдай

Примусово мобілізовані організували “бунт” у Луганську. Тим часом окупаційна влада регіону “не бачить” просування українських військ.

Загарбники раптово почали стверджувати, що “ситуація під контролем”. Про це вранці 15 вересня повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, після вдалих наступальних дій ЗСУ на Харківщині й наближення українських військ до адмінмежі Луганщини, загарбники після кількаденного мовчання почали поширювати пропагандистські сюжети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра в Луганську не будемо Гайдай зробив реалістичну заяву

“Стверджують, що “ситуація під контролем”, зокрема в Кремінній, Сіверськодонецьку й Лисичанську. Упродовж декількох останніх місяців безпекова ситуація в них не непокоїла”, зазначив Гайдай.

Він також повідомив, що в тимчасово окупованому Луганську родини мобілізованих влаштували мітинг під стінами військової частини. “Бунт” організували через те, що тих, хто днями ледве живим утік з-під Балаклії, хотіли одразу відправити на інші позиції в так званій ДНР. Протестувальників підтримали родичі, які також приїхали під стіни будівлі.

Російські окупанти нещодавно чомусь повернулися в Кремінну на Луганщині. Загарбники повернулися до міста й позривали українські прапори. Росіяни намагаються створити видимість своєї масової присутності.

13 вересня Луганська ОВА повідомила, що осійські окупанти повністю залишили Кремінну Сіверськодонецького району Луганської області. Однак Збройні сили України ще не зайшли в місто.