ЗСУ на півдні знищили багато ворожої техніки: серед неї і надзвуковий бомбардувальник Су-24М

Ракетно-артилерійські підрозділи Збройних сил України на півдні виконали 285 вогневих завдань. Нашою авіацією нанесено 13 ударів по противнику, знищено надзвуковий ворожий бомбардувальник Су-24М.

Били по трьох районах зосередження живої сили, озброєння та техніки в Голій Пристані, Дудчанах і Криничанці, по складах боєприпасів в тих самих Дудчанах і в Садовому, по пункту управління безпілотниками в Комишанах, повідомляє Оперативне командування “Південь”.

Втрати ворога: 33 окупанти та 31 одиницю техніки. Серед них: 11 танків, п’ять гаубиць “Мста-Б”, самохідна артустановка “Гвоздика”, 13 одиниць авто-бронетехніки та два склади з боєприпасами в Миколаївському і Херсонському районах.

Під щільним вогневим контролем перебували Каховський міст і переправа в Дар’ївці. Окупанти не мали жодної можливості ними користуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки ракетного обстрілу Харківської ТЕЦ-5

Ворог силами до двох взводів за підтримки двох БМД-2 і танка Т-72 веденням штурмових дій в напрямку з Архангельського на Іванівку намагався покращити своє положення. Успіху не мав, втративши одну БМД-2 і значний відсоток живої сили, відступив.

“В Чорному морі, укриваючись в ракетобезпечному районі, маневрують 15 бойових кораблів, серед яких два ракетоносії, надводний і підводний, що мають в сумі 12 ракет напоготові. Із необгрунтованою мотивацією вигнано в море п’ять великих десантних кораблів”, повідомляють в ОК “Південь”.

За уточненими даними, для удару по Кривому Рогу ворог застосував аеробалістичні ракети типу “Кинджал” та “Іскандер”.

У середу, 14 вересня, російські окупанти завдали ракетних ударів по Кривому Рогу.

Росія вдарила по гідротехнічних спорудах, щоб затопити місто.

Країна-терорист і далі воює проти мирного населення, пише президент Володимир Зеленський.