У Кривому Розі оголосили евакуацію з двох районів міста

Евакуація мирних мешканців

Повномасштабна війна росії проти України

Вілкул запевнив, що ситуація контрольована

У Кривому Розі через підняття рівня води в р. Інгулець унаслідок обстрілів греблі, влада міста оголосила про евакуцію цивільних із двох районів міста. Про це повідомив начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул у Telegram.

“Шановні криворіжці, сьогодні (14 вересня – ред.) русня вчинила ще один терористичний акт. 8-ма крилатими ракетами вдарила по дуже великій гідротехнічній споруді у Кривому Розі. Намагання – змити просто водою частину нашого міста. Ми ситуацію контролюємо, триває ліквідація аварії, задіяні всі служби, всі на місцях. Але рівень води в річці Інгулець піднявся. Задля того, щоб відійти від зайвих ризиків я прошу мешканців деяких вулиць евакуюватися”, – написав Вілкул.

Йдеться про такі вулиці в Інгулецькому районі міста: вулиці Штерна, Гжацька, Склевата, Югоківська, Григорівська, Земнукова.

Центрально-Міський район: вулиці Лепицького, Іорданська, Бажанова, Грабовського, Машинобудівників, Черняховського, Дунайська, Ходича, Маріупольська, Сташкова, Зарічна, Першотравнева, Староярмаркова, Плєханова, Маміна-Сібіряка, Ентузіастів.

Згідно з інформацією, наданою Вілкулом, евакуаційні автобуси були подані близько пів на першу ночі, аби доставити людей до шкіл та дитсадків, щоб перечекати ліквідацію аварії.

“Ще раз хочу сказати, ситуація контрольована, ми розуміємо що робити. Ми сильні, ми впораємося, але краще себе все ж таки вберегти. Щиро дякую.
Слава Кривбасу, та Слава Україні!”, – наголосив начальник військової адміністрації міста.

Читайте також: Мешканцям визволених територій Херсонщини варто евакуюватися – голова ОВА

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.