Крем-суп прикрашають м’ятою

 Цвітну капусту рідко смажу в клярі, розповідає киянка 53-річна Ніна Безрука. Частіше готую супи. Виходять наваристі, ситні й апетитні.

Нарізує довільними шматками 300 г курячого філе. Заливає 3 л води. Зціджує її і знову заливає промите м’ясо водою. Додає лавровий лист і готує на малому вогні 20 хв.

Дрібно нарізує очищену цибулину. 500 г цвітної капусти розділює на суцвіття та вкидає до бульйону. Варить овочі 15 хв. Додає 150 г консервованого горошку, плавлений сир, дві гілки петрушки. Отри­ману масу перебиває блендером до однорідності. Всипає по дрібці солі та перцю.

Крем-суп прикрашає гілочкою м’яти та сумішшю спецій хмелі-сунелі.

 Для чоловіка готую суп із яловичиною та рисом, продовжує.

Нарізує кубиками 500 г яловичини. Заливає 3 л води. Варить на малому вогні годину під кришкою, періодично збирає піну. Всипає жменю промитого рису. Варить ще 10 хв. Додає три подрібнені картоплини. Дрібно нарізує цибулину, натирає на крупну тертку морквину. Обсмажує овочі на олії 5 хв.

Викладає в каструлю засмажку, додає 300 г цвітної капусти, розділеної на суцвіття, перемішує. Всипає 1/2 ч. л. солі та дрібку перцю. Варить до закипання та знімає з вогню. Перед подачею в кожну тарілку кладе по 10 г вершкового масла, посипає подрібненою петрушкою.

 Ніжніший смак має суп із вершками. Виходить наваристий та ароматний, каже Ніна Безрука.

Подрібнює кубиками цибулину та морквину. Обсмажує на сковороді протягом 6 хв. Додає два зубці часнику. Дрібно нарізує 200 г свинини, відварює на малому вогні 40 хв. Солить і перчить. Додає п’ять подрібнених кубиками картоплин. Варить 15 хв. Додає засмажку, 150 мл вершків, 200 г цвітної капусти, розділеної на суцвіття. Готує суп 10 хв. і знімає з вогню.

Перед подачею крем-суп прикрашає домашніми сухариками.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”