“$200 за ОРДЛОвця, 500 за офіцера”: Золкін розповів про акцію “Полонений за гроші” – як це працює (Відео)

Захисники України захопили у полон 18-річного рашиста

“Час: Online”

Найбільше рашистів у полон беруть армійці батальйону “Азов” і “Айдар”

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та журналіст Володимир Золкін обговорили акцію, яку він придумав, щоб заохотити армійців ЗСУ брати росіян і ОРДЛОвців у полон, а не нищити, і таким чином поповнювати обмінний фонд.

“Ініціатива чудово працює. Вчора, наприклад, було “велике полювання” на різних напрямках. Взяли в полон шість ОРДЛОвців і відправили нам відео, що це по вашій програмі “Полонений за гроші”. І тепер по 200 одиниць ми маємо перевести бійцям. У нас є донатери, спонсори, люди, які нам допомагають, ми не збираємося на цьому заробляти. У нас зібралася певна сума, і ми подумали, що могли б цю суму використати. І ми використовуємо її і таким чином допомагаємо нашим бійцям і поповнюємо обмінний фонд”, – розповідає Золкін.

Журналіст пояснює, чому вигадав таку акцію: “Бо був момент (після теракту в Оленівці і після відео зі знущаннями над армійцем ЗСУ – ред.), коли рашистів почали знищувати на місці. А нам усе-таки необхідний цей обмінний фонд. Чим більший у нас буде обмінний фонд, тим більше в нас шансів пошвидше забрати наших людей. Тому беруть у полон, хтось скидає відосики, хтось не скидає, а ми поповнюємо рахунок. От, власне, це працює. Також беруть у полон і без, тому і так це працює. Загалом, чим більше, тим краще”.

Золкін також зауважив, що найбільше рашистів у полон беруть армійці батальйону “Азов” і “Айдар”, яких російська пропаганда зробила “лютими бандерівцями”.

За ОРДЛОвця в рамках цієї акції наші воїни отримують 200 доларів, за старшого офіцера – 500 доларів, за солдата рф – 300 доларів.

Дивіться повне інтерв’ю з журналістом Володимиром Золкіним: