“Шахтар” зіграв унічию із “Селтіком” у Лізі чемпіонів завдяки голу Мудрика

Михайло Мудрик на 11-й хвилині втратив м’яч на чужій половині поля, “Селтік” довгим пасом організував контратаку і Рео Хатате відкрив рахунок.

Мудрик реабілітувався на 30-й хвилині, коли після передачі Георгія Судакова на швидкості втік від опікуна і спрямував м’яч у дев’ятку – 1:1.

На 33-й хвилині Мар’ян Швед скерував м’яч у кут воріт “Селтіка” після передачі Мудрика, але перед цим м’яч вийшов за лицьову лінію, і гол не було зараховано.

У другому таймі “Селтік” створив кілька небезпечних моментів, але більше команди голів не забивали.

У матчі першого туру ЛЧ “Шахтар” розгромив РБ “Лейпциг” із Німеччини 4:1. “Селтік” свій перший матч у групі програв чинному переможцю Ліги чемпіонів мадридському “Реалу” – 0:3.

“Реал” 14 вересня о 22.00 за київським часом прийме у Мадриді РБ “Лейпциг”. Поєдинки третього туру групового етапу ЛЧ відбудуться 5 жовтня, у них зустрінуться “Реал” – “Шахтар” та РБ “Лейпциг” – “Селтік”.

“Шахтар” “Селтік” 1:1. Голи: Хатате (11, 0:1), Мудрик (30, 1:1).

Контекст:

“Шахтар” – єдиний представник України у груповому етапі Ліги чемпіонів. “Гірники” потрапили у групу F разом з іспанським “Реалом” (Мадрид), німецьким РБ “Лейпциг” та шотландським “Селтіком” (Глазго).

Боротьбу цього сезону ЛЧ розпочинало також київське “Динамо”. У кваліфікаційних раундах цього турніру кияни пройшли турецький “Фенербахче” й австрійський “Штурм”, але програли португальській “Бенфіці” і продовжать боротьбу в Лізі Європи.

Фінал Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2022/2023 відбудеться 10 червня 2023 року у Стамбулі.

Лігу чемпіонів сезону 2021/2022 виграв “Реал”.