“Це зробило наш день” – Порошенко з волонтерами закупили обладнання для нової бригади ЗСУ

Спорядження та пікап Mitsubishi L200 передали новоствореній бригаді Збройних сил України п’ятий президент Петро Порошенко і волонтери з громадської організації “Справа Громад”.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний із генералом Михайлом Забродським сказали, що для перемоги потрібно 20-30 нових бригад. Ми сьогодні комплектуємо одну з новостворених, заявив Порошенко.

“Ми не скажемо яку, але вона вже найближчим часом завершує бойове злагодження і буде виходити (у зону бойових дій. Gazeta.ua)”, повідомив Петро Олексійович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рації, пічки та обладнання для ППО: Порошенко і волонтери зробили масштабну закупку для ЗСУ

П’ятий президент і волонтери закупили для бригади спеціальний ретранслятор, радіостанції, антени, навігатори, планшети.

“Це захищені планшети, які є великим дефіцитом. Ми взяли десяток, і це зробило наш день”, – додав Порошенко.

Також бригаді передали дрони Autel, які забезпечуватимуть інформацією командирів взводів і рот. Вони ще будуть довозитися, розповів Петро Олексійович.

Пікап Mitsubishi L200 був переданий для артилерійських та протитанкових підрозділів бригади.

Окрім цього на передову будуть відправлені сотні пічок-буржуйок.

“Ми їх замовили, в тому числі і на українських виробництвах військово-промислового комплексу, включно з “Кузнею на Рибальському”. Ми маємо сьогодні бригадний комплект, який складається із сотні буржуйок. Це фантастична буржуйка, де можна і посушити берці, і забезпечити прогрів, коли ночі холодні. А вже через два тижні буде мінусова температура вночі”, сказав Порошенко.

За півроку після початку широкомасштабного вторгнення російської армії структури Порошенка з волонтерами передали у ЗСУ допомогу на суму майже $46 млн. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброя, сотні автомобілів на потреби фронту, серед них бронемашини, вантажівки та пікапи, тепловізори, сотні дронів, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва.