“Заблудших” і “туристів” уже нема”: в ГУР назвали причину, чому росіяни їдуть на війну в Україну (Відео)

Антипутінський легіон показав полоненого з Луганська

Повномасштабна війна росії проти України

Депресивні настрої поширюються. Є багато аудіоперехоплень та інших свідчень про те, що у окупантів низький морально-психологічний стан

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та представник пресслужб ГУР Міноборони Андрій Юсов обговорили, які настрої в лавах рашистів та яка їхня мотивація йти воювати в Україну.

“Депресивні настрої поширюються. Є багато аудіоперехоплень та інших свідчень про те, що у окупантів низький морально-психологічний стан, про те, що вони знають, як воюють ЗСУ і які втрати насправді вони несуть. І багато з них не хочуть продовжувати воювати”, – говорить Юсов.

“Інша справа, що якби це була цивілізована армія і цивілізована країна, то їхня думка мала б значення. В російській армії це не так і думка особового складу там нікого не цікавить. Якщо говорити про обмінний фонд, то безумовно, він поповнюється. І останні події на півдні і на  сході для цього теж використовуються”, – розповів представник ГУР.

Юсов також розповів про відмінність між першими полоненими на початку повномасштабного вторгнення і тепер.

“”Ваньку” вони клеять значно менше. Тобто ми вже не чуємо історій про те, що “заблукав” на навчаннях. Ні, це вбивці, які їхали убивати, гвалтувати, окуповувати чужу територію. І максимум, що вони можуть говорити – це мовчки кивати головою. Тобто історій, що хтось заблукав, нині нема, бо це взагалі ні в які ворота не лізло б. Багато щиро зізнаються, що їхали заробляти гроші. І цей компонент присутній. Так, народ, який донедавна називав себе “братнім”, їде за гроші убивати українців. І потрапивши у полон, вважають цей аргумент начебто пом’якшувальною обставиною”, – говорить Юсов.

І пояснює: “Треба розуміти, що це армія загарбників, яка несе колективну відповідальність разом із російським суспільством та військово-політичним керівництвом. Більшість із них поділяють політику путіна, а якщо і критикують, то тільки тому, що щось виходить не так ефективно, як би їм хотілося. Тому і оцінки мають бути відповідними, але в межах міжнародного законодавства. Але без ілюзій, що є бідний російський народ, який нібито не хоче воювати. Ні, на жаль, цього немає. Вони хочуть продвжувати “спеціально воєнну операцію” і просто хочуть, щоб українці здалися. Але цього не буде, Україна звільняє свої території”. 

Дивіться повне інтерв’ю з представником пресслужби ГУР Міноборони Андрієм Юсовим:

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 202 дні повномасштабної війни – понад 53 тисячі знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.