Окупанти використовують на фронті “загороджувальні загони” – ГУР

Російські окупанти продовжують використовувати “загороджувальні загони”.

Після великих втрат загарбники не хочуть йти в атаку. Також їм невчасно та не повністю виплачують обіцяні гроші. Росіяни шукають можливості або повернутися в РФ, або здатися в полон. Про це повідомляє Головне управління розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бігли, аж погубили штани прикордонники показали захоплені позиції окупантів

“Окупанти, які відійшли з Ізюмського напрямку в Донецьку область, очікують на підвезення боєкомплекту та палива. При відступі підрозділи витратили або вимушено кинули практично все озброєння та техніку. Рашисти скаржаться, що обіцяна допомога так і не надійшла”, йдеться у повідомленні.

Підрозділи 20-ї гвардійської загальновійськової армії РФ під час відступу від Ізюма і Балаклії зазнали великих втрат. У деяких ротах залишилося до половини солдатів. Ті, хто вижили, мають намір повернутися додому.

Багато росіян зібралося біля російського кордону у Білгородській області. Вони не мають зв’язку з командуванням, їжі та боєприпасів.

Щоб зупинити масову втечу, у тилу окупанти розмістили так звані “загороджувальні загони”. Командирам 4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу надійшло повідомлення: “В тильній смузі виставлений загороджувальний загін. Всі війська, що відступають, будуть знищені. Наказ командувача номер 222. Довести до всіх постів”.

Із 6 вересня в результаті наступальної операції на Харківщині звільнено 3800 кв. км, понад 300 населених пунктів, майже 150 тис. населення, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, операція триватиме до повного звільнення Харківської області від армії країни-агресорки.