Ракета пробила сім поверхів: які наслідки нічного обстрілу Миколаєва – сюжет (Відео)

Миколаїв

Повномасштабна війна росії проти України

Серед розбомблених рашистами об’єктів – навчальний заклад, а також житлова десятиповерхівка

Після відносного затишшя Миколаїв знову зазнав масованого ракетного обстрілу. Війська рф почали гатити близько першої ночі. Під приціл рашистів потрапили всі чотири райони міста. Які руйнації та чи є жертви серед населення, дізнавалася журналістка “5 каналу”.

Перша ночі. Відеокамера вуличного спостереження фіксує спочатку два прильоти по Миколаєву. Потому спрацювали сигнали повітряної тривоги. За півгодини ворог випустив 9 ракет. Одна з них влучила в офісне приміщення. Дивом не постраждав охоронець, який у цей момент пішов до вбиральні. Від прямого влучання завалилися бетонні перекриття.

“Ви бачите, не має даху і до першого поверху. Сім поверхів пробила ракета, не має частини будівлі. Це кабінет його не існує, речі шукають”, – повідомив керівник офісного приміщення Олександр.

Олександр, керівник офісного приміщення показує нашій знімальній групі наслідки нічної ракетної атаки. Усередині – купа уламків, розбиті кабінети, посипалася підвісна стеля. Вибухом вивернуло навіть двері ліфта.

“Зовнішні двері і внутрішні вивернуло, то я не знаю. І так на кожному поверсі. І на сьомому, але туди не можна потрапити”, – додав Олександр.

Офісні приміщення здавалися в оренду, тут наводили красу дівчата, надавалися реабілітаційні послуги, відбувалися заняття з вивчення мов. Нині кабінети не придатні до відвідування. Тож люди виносять бодай якесь вціліле майно. Державна ветеринарна лікарня, що розташована через дорогу від епіцентру вибуху, також зазнала руйнувань. Бетонна брила пробила дірку у фасадній стіні, а у внутрішньому дворику потрощило двері. Від ранку комунальники вийшли на прибирання вулиць.

“Після прильоту по житлових будинках засипало уламками дороги, які важливі для нашого міста і для проїзду муніципального транспорту. Тому 2 бригади “ЕЛУ Автодоріг” – 15 людей та 4 одиниці техніки із самого ранку тут. Коли ми тут поприбираємо, приступимо до тротуарів”, – зауважив в.о. головного інженера КП “ЕЛУ Автодоріг” Денис Барашковський.

Серед розбомблених рашистами об’єктів – навчальний заклад, а також житлова десятиповерхівка. Ракета лягла притул до стіни – від удару утворилася триметрова вирва, а в самій будівлі вибило всі вікна та частково зруйновані балкони. В обласній військовій адміністрації відзвітували: внаслідок нічних ракетних атак по Миколаєву 2 людей загинуло, ще троє травмовані.

“На жаль, ми отримали інформацію щодо можливих обстрілів цивільної інфраструктури із забезпечення зимового періоду. І це звісно в дусі росіян, тому що вони взяли курс виключно на геноцид українського народу. Їм не важливо яким способом або через руйнації цивільної інфраструктури міст нашої країни”, – підсумував пресофіцер Миколаївської обласної військової адміністрації Дмитро Плетенчук.

Прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Наталія Приходько, Миколаїв, “5 канал”

Читайте також: Жили без комунікацій та під постійними обстрілами: історії переселенців, які евакуювалися до Львова

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.