Єврокомісія має погані новини для Орбана – ЗМІ

Європейська комісія хоче скоротити фінансування Угорщини.

Її не влаштовує корупція в уряді прем’єр-міністра Віктора Орбана, пише Bloomberg.

“Єврокомісія планує формалізувати свою оцінку в неділю, 18 вересня”, кажуть джерела видання.

Уряди країн ЄС приймуть остаточне рішення протягом трьох місяців. Для скорочення фінансування потрібна кваліфікована більшість країн-членів.

Курс угорського форинта щодо євро впав на 1,1%. Інвестори кажуть про невизначені перспективи фондів ЄС, що сприяло цьогорічному непропорційному розпродажу угорських активів.

Угорщина першою піддалася перевірці відповідно до нових правил. Ці правила дозволяють карати членів Євросоюзу, що підривають фінансові інтереси спілки. Комісія розслідувала проблеми з верховенством закону за десятиліття перебування Орбана при владі.

Кабінет Орбана втратив доступ до фінансування блоку в очікуванні результатів розслідування. Він сподівається отримати понад 40 млрд фінансування ЄС до 2027 року. Угорський прем’єр запропонував створити антикорупційне агентство та змінити закони.

Один з чиновників Єврокомісії каже, що планує запропонувати лідерам ЄС дати Орбану час на виконання його антикорупційних обіцянок. Угорщині дадуть один місяць, щоб вжити заходів відповідно до рекомендацій виконавчої влади ЄС. Термін можуть продовжити до трьох місяців.