окупанти повернулися в Кремінну та створюють видимість масової присутності – голова Луганської ОВА

Кремінна

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

Фактору неочікуваності – як це було на Харківщині – у Луганській області не буде

Окупанти повернулися у Кремінну, що в Луганської області. Вони втекли із містечка два дні тому, але ЗСУ в населений пункт не заходило. Тепер створюють видимість своєї масової присутності.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Раніше місцеві жителі, надихнувшись контрнаступом української армії на Харківщині, вивісили державні прапори. Нині рашисти їх позривали. Сергій Гайдай каже, що те саме росіяни зробили і у Сватово, яке панічно залишили, а потім повернулися. Московити відключили інтернет і проводять обшуки у місцевих мешканців, шукаючи партизан.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Зрозуміти очікування українців під окупацією можна, але повноцінний контрнаступ в регіоні потрібно якісно готувати, як це зробив генерал Олександр Сирський на Харківщині. Фактору неочікуваності в Луганській області не буде – тож треба запастися терпінням. Але український прапор на Луганщину обов’язково повернеться, запевнив Гайдай.

“Треба запастися терпінням, рашисти теж готуються. Завтра ми в Луганську, на жаль, не будемо…але скоро. Ми напоготові. На Луганщині вже створено обласний штаб з деокупації наших територій. Готуємо структури до повернення додому (правоохоронні органи, ДСНС, пошта, медицина, ЦНАП та інші), аби оперативно відновлювати життєдіяльність у громадах. Вакууму в адмінпитаннях не буде. Перш за все, також буде відновлено мобільний зв’язок та інтернет, та іншу критичну інфрастуктуру, виходячи зі ступеню пошкодження”, – зазначив очільник ОВА.

Нагадаємо, на пункті пропуску з росією в Станиці Луганській вже спостерігається черга з втікачів у 12 км довжиною.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ