ОДКБ направляє до Вірменії місію для оцінки ситуації, але не війська – путін заявив про “додаткові кроки”

Вірменія

Нині відбувається загострення на кордоні Азербайджану та Вірменії

Організація договору колективної безпеки (ОДКБ) утримується від військового втручання у збройний конфлікт між Азербайджаном та Вірменією. У вівторок, 13 вересня, у режимі відеоконференції проведено позачергову сесію Ради колективної безпеки Організації Договору про колективну безпеку через нове загострення на кордоні Азербайджану та Вірменії. Повідомлення про це засідання з’явилося на офіційному сайті ОДКБ у ніч проти середи, 14 вересня.

Під час засідання учасники підтримали “посередницькі зусилля РФ, спрямовані на стабілізацію обстановки у регіоні”.

Президент рф владмір утін заявив про “додаткові практичні кроки, спрямовані на деескалацію напруженості” на кордоні Азербайджану та Вірменії.

“путіним надано інформацію про додаткові практичні кроки російської сторони, спрямовані на деескалацію напруженості, що виникла”, – мовиться на сайті ОДКБ.

Крім того, під час зібрання члени Організації досягли домовленості про направлення до Вірменії місії ОДКБ, але не війська.

Нагадаємо, у ніч на 13 вересня на кордоні Азербайджану та Вірменії спостерігалося загострення конфлікту. Держави обмінялися звинуваченнями в провокаціях і обстрілах.

Вірменський прем’єр Нікол Пашинян практично відразу подзвонив президенту рф владіміру путіну. Після він скликав Радбез, в ході якого схвалили рішення просити допомоги у росії і ОДКБ.

На ситуацію відреагували і в МЗС України. Там закликали сторони до політико-дипломатичного врегулювання конфлікту і відзначили нікчемність будь-яких посередницьких зусиль і зусиль з підтримання миру з боку РФ.

Читайте також: Не існує “Нагірного Карабаху” – є Азербайджан: у Баку дали зрозуміти москві, що риторика окупантів – неприйнятна

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.